När det går bra för våra kunder blir vi på Xmentor Management extra glada!

Under denna vecka publicerade ComputerSweden en artikel om vår kund Ecodatacenter. De utökar nu deras datacenter i Falun i både storlek och kapaicitet och gör datacentret till ett av de största i Sverige. Vi är stolta över att få vara en del av deras fantastiska resa. Läs hela artikel här:  Computer Sweden (idg.se)

De blev även uppmärksamade i DN då datacentret bland annat ska användas för att vidareutveckla ett AI-baserat översättningsverktyg. Det är det tyska bolaget DeepL med superdatorn Mercury som är inhyst i datacentret och blir landets kraftfullaste dator. ”Förutom en hög andel förnybar energi kan datacentret i Falun ta tillvara på spillvärme från servrarna. Den slussas vidare till en fabrik som tillverkar träpellets och till det lokala fjärrvärmenätet Ecodatacenter har varit en kund hos Xmentor sedan 2018 och vi ser fram emot att se hur långt de kan nå.

Vill du veta mer om direktiven?

Vi på Xmentor Management hjälper företag att skapa en anpassad plan för genomförande, utbildar er personal och erbjuder er en modell för risk- och åtgärdskontroll som uppfyller alla krav på dokumenterad riskhantering. Om du vill veta mer om detta så tveka inte att höra av dig så berättar vi mer. 

Peter-Olsson