Xmentor deltog i veckan på Strategitorget Energi. En konferens under 24 timmar som fångar möjligheterna för digital omvandling i energisektorn och utmanar aktörer att omvärdera sina affärsmodeller. Ett område där Xmentor har stor erfarenhet och mycket att erbjuda. Xmentors mission är att leda den digitala transformationen så den blir verklighet och att förändringar uppnår önskad effekt och blir bestående.

Formatet för konferensen med en blandning av föreläsningar och en-till-en möten under 15 minuter mellan partners och deltagare. Xmentors medarbetare på plats Ingvar Gräsberg och Inge Hansson hade flest bokade möten av av alla partners. 

– Vi hade många mycket givande samtal om energibolagens behov och utmaningar framöver och hur Xmentor kan hjälpa till att nå detta, säger Inge.

Xmentor var värd för ett ”hosted table” där deltagare kunde anmäla sig för att diskutera utvalda ämnen. Vår rubrik var ”Varför går inte digitaliseringen snabbare?”. Vårt pass blev fullbokat och det var många intressanta inlägg. Slutsatsen var inte helt oväntat att den dagliga linjeverksamheten tar så mycket av tillgängliga resurser så man orkar inte driva förändringen med önskad kraft. Här är Xmentors styrka och här kan vi bidra till en snabbare progress och att man når uppsatta mål.