Tillhör du dem som hellre lyssnar än läser böcker? Grattis! Här kommer vår senaste bok ”18 tankar om motionscyklar – en bok om förändringsledning” i podversion. Vi släpper nya kapitel ur boken varje vecka. Kenth, Ingvar, Jonas och Per bjuder denna veckan på nya avsnitt.
Kan man leda ett stort projekt helt på distans? Vad händer om man inte tar hjälp vid en förändring? Vilka sidoeffekter kan man se av en förändring? Hur får man sin personal att fortsätta trampa? Detta och mycket mer kan ni lyssna er till i dagens avsnitt.

Om motionscykeln

Nyår. Vi lämnar ett år bakom oss och ser förväntansfullt fram emot ett nytt. Nyårslöftet lovar bättre mat och mer träning. Ska jag köpa gymkort och anlita en personlig tränare? Nej, det är bättre att köpa en motionscykel. Nu ska kroppen få sitt minsann, vikten ska minska och magrutorna ska fram. Målet är satt, det är bara att sätta igång.    Årets första dag. Motivationen är hög. Där står den nu på plats – motionscykeln. En gång varje dag ska pedalerna snurra minst en kilometer. Det gör de – åtminstone under årets fem första dagar. Sen är det handbollsläger för dottern och veckan efter ska jag jobba sent. Och just ja, jag lovade ju sonen att tapetsera om i hans rum och jag måste stryka skjortorna innan de hängs in i garderoben igen. Motionscykeln passar perfekt som skjorthängare tills jag hinner ta mig an dem. Mars månad. Motionscykeln har blivit en skjort-/byx-/hand-dukshängare. Inte vad jag hade tänkt. Motivationen var på topp, men det fanns ingen strategi. Jag skulle ha bett om hjälp för att få det att fungera.

Att genomföra förändringar

Att införa en förändring i vardagen är inte helt enkelt eftersom vardagen redan innehåller så mycket annat. Känns det bekant? Vi är många som har satt tydliga mål men inte lyckats genomföra dem, trots att de både är realistiska och nåbara. Det står många motionscyklar i förråd eller så har cykeln blivit en klädhängare. Metaforen om motionscykeln och familjen går att applicera på vilken organisation som helst. Motionscykeln symboliserar vägen till målet och motionären är personalen som trampar för att nå sitt mål. Precis som i metaforen är det ofta svårt att genomföra förändringar samtidigt som vardagens uppgifter tränger på. Förändringsarbete kräver tid och kraft.

Ta hjälp av en förändringsledare

För att den förväntade förändringen inte ska landa på samma sätt som motionscykeln, som ett slags undangömd besvikelse i organisationen, krävs att det skapas så mycket tid och kraft som möjligt för organisationen. Det bästa sättet är att ta hjälp utifrån. En extern förändrings- ledare, med kunskap om att leda i just förändring, innebär en extremt viktig avlastning för organisationen och kan betyda skillnaden mellan succé och misslyckande. Förändringsledaren säkerställer att det fnns kraft i organisationen för att hantera både förändring och vardag. För oss på Xmentor Management är motionscykeln en bra metafor för att beskriva vad vi gör och varför vi behövs. I den här boken har vi samlat kunskap och tankar kring både cyklar och ledarskap. Bland annat kan du läsa om både för- och nackdelar med att arbeta på distans och vikten av att cykla åt samma håll. Förändringar – de gör vi tillsammans!