Konsult inom förändringsledning

Jag har arbetat som chef och ledare under 30 år och att leda i förändring löper som en röd  tråd genom min karriär. Ledarkompetensen på företagslednings- och koncernnivå har jag byggt upp i Försvarsmakten, i tung tillverkningsindustri och i konsultbranschen.

När verksamheten ska fortsätta som idag, då är inte jag rätt ledare. Jag brinner för att utveckla och förändra. I förändring bygger mitt ledarskap på en stark genomförandeförmåga med en empatisk grundsyn på människor och jag har stor erfarenhet av komplexa uppdrag där verksamhet, människor och teknik ska fungera i samklang. För mig är ordet genomförande absolut centralt och jag är övertygad om att Percy Barnevik har rätt i sitt påstående: ”Ett bra genomförande är nittio procent av framgången, strategin tio, varav fem procent är magkänsla och fem procent analys”. Att lyckas med genomförande är både viktigt och kul. Alla gillar att vinna och lagspelare som jag är så gillar jag att få lyckas tillsammans med andra människor.

Att ha en sund själ i en sund kropp är viktigt för mig. Både kroppen och själen aktiverar jag genom träning på min mountainbike och genom styrketräning samt genom jakt och friluftsliv. Engagemang i ideell ungdomsidrott och familjelivet är andra saker som gör att jag mår bra.  

Jag är vd och delägare i Xmentor AB.

Motto: ”Att göra det komplicerade enkelt, det är svårt”

Kontakt: 0704-85 88 68, dan.andersson@xmentor.se